Skip to main content

Refix Fysiotherapie

Shockwave therapie is erg effectief bij pees- en spierklachten.

Shockwave therapie bij Refix Fysiotherapie

De naam shockwave therapie verklapt al een beetje wat de behandeling inhoud: het lichaam wordt blootgesteld aan schokgolven. De bekendste medische toepassing van shockwave therapie is in het ziekenhuis bij het vergruizen van nierstenen. In onze praktijken in Assen, Delfzijl, Bedum, Groningen en Zuidwolde is echter gebleken dat deze behandelmethode erg effectief is bij spierklachten en peesklachten.

Wanneer een shockwave therapie behandeling?

De gediplomeerde fysiotherapeuten van Refix passen shockwave therapie toe voor het behandelen van onder andere de volgende klachten:

  • Jumpers knee (kniepeesklachten)
  • Hielspoor (fasciitis plantaris)
  • Tenniselleboog
  • Schouderklachten
  • Achillespeesklachten
  • Golferselleboog
  • Verkalkingen
  • Shin splints

Shockwave therapie versnelt het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren. Ze stimuleren de stofwisseling en verbeteren de bloedcirculatie. Door middel van een speciale behandelkop en een geleidende gel kan de fysiotherapeut zeer nauwkeurig op de gewenste locatie shockwaves toepassen. Dit duurt ongeveer 5 tot 10 minuten van de behandeling en is onderdeel van een volledige behandeling. Waar nodig kan de fysiotherapeut na de shockwavebehandeling nog een massage uitvoeren of ondersteunende oefeningen met u doornemen.

Shockwavetherapie met echografie

De fysiotherapeuten van Refix combineren de shockwavebehandeling ook regelmatig met echografie. Hierdoor kunnen zij nog duidelijker bepalen waar de pijn vandaan komt en de shockwave therapie nog beter zijn werk laten doen. Tijdens de behandeling kan de fysiotherapeut de intensiteit van de golven veranderen naar sterker of minder sterk. Hij houdt daarbij natuurlijk altijd rekening met uw pijngrens zodat de behandeling wel effectief is, maar niet pijnlijker dan nodig.

Vergoeding

De kosten voor shockwave therapie worden vergoed door uw verzekering. Voor verdere informatie over shockwave therapie binnen onze praktijk en onze diensten verwijzen wij u graag naar de therapeuten van Refix Fysiotherapie.

Een afspraak maken

Plan nu een afspraak bij de fysiotherapeut van Refix Fysiotherapie bij jou in de buurt. Bekijk welke van de volgende locaties het dichtste bij jou in de buurt is.

Delfzijl Bedum Zuidwolde Assen

Onze openingstijden zijn ruim, waardoor er altijd een geschikt moment te plannen is. Stuur ons een WhatsApp bericht, neem telefonisch contact op óf vul het online afsprakenformulier op onze website in, dan nemen we contact met je op om een afspraak te maken. Je hebt geen verwijsbrief nodig van de huisarts.

We gebruiken functionele cookies om ervoor te zorgen dat onze websites goed werken en veilige analytische cookies om u de best mogelijke gebruikerservaring te bieden.

AFSPRAAK MAKEN