Skip to main content

Refix Fysiotherapie

EPTE is een combinatie tussen echografie, dry needling en shockwave therapie.

EPTE

Bij Refix Fysiotherapie kunt u terecht voor EPTE therapie. Het staat voor Percutane Electrolyse Therapie. Deze relatief nieuwe behandelmethode is een innovatieve en nieuwe manier om spier- en peesklachten aan te pakken.

Hoe werkt EPTE?

Het is eigenlijk een combinatie tussen echografie, dry needling en shockwave therapie. Tijdens een EPTE behandeling zal een gecertificeerde fysiotherapeut van Refix gebruik maken van echografie. Wanneer een ontsteking of overbelaste spier of pees met de echo is gevonden wordt een dunne naald ingebracht. Deze naald is vergelijkbar met de naald die wordt gebruikt bij de behandeling met dry needling.

De ingebrachte naald zal, net als bij shockwave therapie, stroom geleiden die het ontstoken of overbelaste gebied precies aanpakt. Omdat de echo de mogelijkheid geeft om precies de juiste plek aan te raken is EPTE een zeer nauwkeurige en rechtstreekse behandeling van de zere plek. Door de nauwkeurigheid zijn de resultaten altijd zeer positief.

De behandeling is zo effectief omdat het weefsel dat wordt aangeprikt door de naald zeer lokaal een hoge PH waarde ontwikkelt. Hierdoor verbetert de bloedcirculatie en worden omringende cellen aangezet tot het aanmaken van het groeihormoon. Deze stimuleert het lichaamseigen herstelvermogen direct op de plek die pijnlijk is.

De behandeling zelf is doorgaans niet pijnlijk. De naald is zeer dun en gaat rechtstreekst naar de spier of pees waar u last van heeft. Vaak voelt u wel wanneer de naald door de huid gaat of het pijnlijke gebied onderhuids aangeraakt wordt. Dit is een licht onaangenaam gevoel wat snel verdwijnt.

Een afspraak maken

EPTE passen wij toe in onze locaties in Assen en Delfzijl.

Wilt u een afspraak voor EPTE of voor fysiotherapie in Assen, Delfzijl, Bedum of Zuidwolde?

Onze openingstijden zijn ruim, waardoor er altijd een geschikt moment te plannen is. Stuur ons een WhatsApp bericht, neem telefonisch contact op óf vul het online afsprakenformulier op onze website in, dan nemen we contact met je op om een afspraak te maken. Je hebt geen verwijsbrief nodig van de huisarts.

We gebruiken functionele cookies om ervoor te zorgen dat onze websites goed werken en veilige analytische cookies om u de best mogelijke gebruikerservaring te bieden.

AFSPRAAK MAKEN