Skip to main content

Refix Fysiotherapie

Binnen 24 uur een afspraak met een van onze therapeuten.

Fysiotherapie

De bij Refix Fysiotherapie werkende fysiotherapeuten hebben hun opleiding genoten aan een van de Hogescholen waar fysiotherapie wordt onderwezen. Hier hebben ze de vierjarige opleiding tot fysiotherapeut afgerond.

Wat doet een fysiotherapeut?

Afhankelijk van uw situatie gaat u naar een fysiotherapeut in een eigen praktijk of in een zorginstelling (ziekenhuis, revalidatiecentrum, verzorgingshuis of verpleeghuis). In sommige gevallen komt de fysiotherapeut bij u thuis. Een behandeling duurt een half uur per keer. Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten, door u eerst te onderzoeken en vragen te stellen. Op basis daarvan kan de fysiotherapeut van Refix Fysiotherapie samen met u een behandelplan opstellen. Dit is maatwerk. Wel werken veel fysiotherapeuten met vaste richtlijnen als basis, maar uiteindelijk is elk mens weer anders. Elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders.

Refix Fysiotherapie helpt

De fysiotherapeut kan u op verschillende manieren helpen. Wie al eens behandeld is, denkt al snel aan oefeningen doen en massage. Globaal zijn er een aantal soorten behandelingen:

  • Bewegingstherapie
  • Mobilisaties
  • Tips & adviezen geven ter preventie

Ook kan EPTE of Shockwave therapie worden ingezet.

Vaak worden ze gecombineerd. Verder is het belangrijk dat u zelf meewerkt aan het verminderen van de klachten. Door oefeningen te doen, en door goed aan te geven wat u voelt en uitleg te vragen wanneer iets niet duidelijk is. Goede communicatie tussen u en uw fysiotherapeut draagt bij aan uw herstel.

Een afspraak maken

Om een afspraak te maken met een fysiotherapeut heeft u geen verwijsbrief van uw arts nodig.

Bent u op zoek naar een fysiotherapeut in de buurt van Assen, Delfzijl, Zuidwolde of Bedum ?

Bel naar uw dichtstbijzijnde locatie of vul uw gegevens in op de contactpagina. Wij nemen dan vervolgens contact met u op.

We gebruiken functionele cookies om ervoor te zorgen dat onze websites goed werken en veilige analytische cookies om u de best mogelijke gebruikerservaring te bieden.

AFSPRAAK MAKEN