Skip to main content
Refix Fysiotherapie

Fysiotherapie in Bedum. Makkelijk een afspraak maken bij ons en binnen 24 uur kunt u terecht !

Fysiotherapie Bedum

Klachten bij het bewegen? Functioneert uw lichaam niet zoals u zou willen? Ontdek dan de voordelen van fysiotherapie. Ook in Bedum kunnen we u behandelen en begeleiden met de beste zorg en een aanpak op maat. Bij Refix krijgt u te maken met echte professionals op het gebied van het menselijk lichaam, die er samen met u voor zorgen dat u weer vrij kunt bewegen. Omdat we meerdere praktijken in Groningen hebben, is fysiotherapie in Bedum altijd dichtbij. Welke vorm van fysiotherapie u ook nodig heeft, wij helpen u graag.

Wat doet een fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut is erin gespecialiseerd om klachten aan het bewegingsapparaat te verhelpen. Bij pijn in spieren of gewrichten onderzoeken wij wat de oorzaak hiervan kan zijn, en stellen we samen met u een behandelplan op om uw klachten stap voor stap te verhelpen. De fysiotherapie in Bedum zal zich erop richten om u weer volledig op de been te helpen, en te zorgen dat u zich weer optimaal kunt bewegen.

Onze behandelmethoden

Wie vaker bij een fysiotherapeut is geweest, zal weten dat fysiotherapie zich voornamelijk richt op het mobiliseren van spieren en gewrichten. Dat kan door middel van massage en bewegingsoefeningen, maar er zijn tegenwoordig ook tal van andere opties die klachten verhelpen en vrij bewegen stimuleren. Kiest u voor fysiotherapie in Bedum, dan kunnen we u van dienst zijn met een breed spectrum aan behandelmethoden. Daarbij kunt u denken aan:

  • Oefentherapie
  • Mobilisatie
  • Dry Needling
  • EPTE
  • Shockwave therapie

Vaak werken we met een combinatie van verschillende behandelmethoden. Voor het beste resultaat is het van groot belang dat u zelf ook energie steekt in het verminderen van uw klachten. Door uw oefeningen trouw te doen, goed te luisteren naar uw fysiotherapeut en verheldering te vragen als iets niet duidelijk is, bespoedigt u uw eigen herstel.

Wat u kunt verwachten

Een afspraak bij de fysiotherapeut duurt meestal een half uur per keer. In de meeste gevallen komt u zelf naar de praktijk, maar de fysiotherapeut kan ook bij u in een zorginstelling (ziekenhuis, revalidatiecentrum, verzorgingshuis of verpleeghuis) of bij u thuis langskomen. Uw mobiliteit bepaalt wat de makkelijkste manier van werken is.

Begint u met fysiotherapie in Bedum, dan zal de fysiotherapeut eerst samen met u een beeld vormen van de klachten. Door u te onderzoeken, vragen te stellen over de aard van uw klachten en u te laten bewegen krijgt uw behandelaar inzicht in uw situatie. Vervolgens stelt u samen een behandelplan op, waar u de komende sessies aan gaat werken.

Sportfysiotherapie

Leidt u een sportief leven, maar wordt u belemmerd door blessures of andere pijnklachten waardoor u uw favoriete sport op dit moment niet (goed) kunt beoefenen? Dan kan sportfysiotherapie u helpen. Bij sportfysiotherapie zorgen we ervoor dat u op een verantwoorde manier weer terug kunt keren op het veld of op de baan.

Door te analyseren hoe de blessure is ontstaan, kunnen we de klacht behandelen en daarnaast voorkomen dat hij opnieuw de kop opsteekt. In de meeste gevallen zorgt sportfysiotherapie er op termijn voor dat sportmannen en -vrouwen hun sport weer kunnen beoefenen op het oude niveau. Ook van deze specialisatie kunt u gebruik maken bij fysiotherapie in Bedum!

Psychosomatische fysiotherapie

Mentale klachten zijn niet te onderschatten als we het hebben over fysiek welbevinden. Stress en spanning kunnen op termijn ook lichamelijke klachten met zich meebrengen, die vaak onverklaard blijven. Psychosomatische fysiotherapie zoomt in op uw psychische gezondheid uw belastbaarheid, en het effect dat dit heeft op uw lichaam. Met behulp van ontspannings- en ademhalingsoefeningen leert u beter met spanning om te gaan, wat lichamelijke klachten helpt te verminderen. Met psychosomatische fysiotherapie in Bedum herstelt u de balans tussen spanning en ontspanning!

Neem contact met ons op

Wilt u ook weer vrij bewegen, zonder pijn of andere belemmeringen? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een afspraak. Voor fysiotherapie in Bedum heeft u tegenwoordig geen verwijsbrief meer nodig van uw huisarts; u kunt dus rechtstreeks contact opnemen met de dichtstbijzijnde vestiging van Refix Fysiotherapie. Neem telefonisch contact met ons op of vul online het contactformulier in, dan contacteren wij u zo snel mogelijk.

We gebruiken functionele cookies om ervoor te zorgen dat onze websites goed werken en veilige analytische cookies om u de best mogelijke gebruikerservaring te bieden.

AFSPRAAK MAKEN