Skip to main content

Refix Fysiotherapie

Manuele therapie bij Refix ! Wij helpen u graag.

Manuele Therapie

De bij Refix Fysiotherapie werkende manueel therapeuten hebben zich na hun opleiding fysiotherapie gespecialiseerd tot manueel therapeut. De opleiding tot manueel therapeut is een meerjarige opleiding die over een aantal locaties in Nederland wordt aangeboden.

Wat is manuele therapie ?

Manuele therapie is een manier van behandelen waar de manueel therapeut (gespecialiseerde fysiotherapeut) gewrichten onderzoekt en tevens behandelt in de vorm van een mobilisatie of manipulatie. De manueel therapeut is de gespecialiseerde fysiotherapeut met een vervolgopleiding van drie jaar dat zich richt op de gewrichten in het lichaam.

De gewrichten maken het mogelijk om een beweging in het lichaam uit te laten voeren. Wanneer er door een verkeerde beweging, een foutieve houding of een systematische aanpassing van het lichaam onnatuurlijke posities ontstaan, dan bestaat de mogelijkheid dat deze gewrichten niet meer bewegen zoals zij horen te bewegen. De manueel therapeut zorgt dan in de vorm van het ‘kraken van een wervel’ (manipulatie van de gewrichten van de wervels) of mobilisaties dat deze gewrichten beweeglijker worden.

Naast de meest bekende bovengenoemde behandelingen past de manueel therapeut nog een divers aantal behandelingen toe op allerlei soorten structuren in de rug zoals bijvoorbeeld de zenuwen.

Wanneer naar de manuele therapeut?

Uw huisarts of specialist kan u bij bepaalde klachten specifiek verwijzen naar een manueel therapeut. Manuele therapie is geschikt voor klachten die, behalve met pijn, te maken hebben met het slechter kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: de functie van de gewrichten verbetert, de houding verbetert en het bewegen verloopt soepeler.

Voorbeelden klachten

  • Hoofd- en nekpijn waarbij men de wervelkolom slecht kan bewegen
  • Nek- en schouderklachten die uitstralen tot in de armen
  • Rugklachten hoog in de rug met rib- en borstpijn
  • Lage rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen
  • Bepaalde vormen van duizeligheid die opgewekt worden door het bewegen van de nek
  • Kaakklachten, eventueel in combinatie met nekklachten

Een afspraak maken

Om een afspraak te maken met een manueel therapeut van Refix Fysiotherapie heeft u geen verwijsbrief van uw arts nodig. Bel naar uw dichtstbijzijnde locatie of vul uw gegevens in op de contactpagina. Wij nemen dan vervolgens contact met u op.

We gebruiken functionele cookies om ervoor te zorgen dat onze websites goed werken en veilige analytische cookies om u de best mogelijke gebruikerservaring te bieden.

AFSPRAAK MAKEN