Skip to main content

Refix Fysiotherapie

Breng uw klachten in beeld middels echografie.

Echografie

U kunt bij Refix Fysiotherapie ook terecht voor echografie. Echografie passen we toe op de locaties Assen, Delfzijl en Bedum.

De collega’s die de opleiding echografie hebben gedaan, scholen voortdurend bij om jouw klachten nog beter in beeld te brengen.

Wat is echografie?

Echografie is bij de meeste mensen bekend vanuit de zwangerschaps-diagnostiek en het zichtbaar maken van het ongeboren kind. Deze techniek kan echter ook heel goed worden toegepast om spieren, pezen, kapsel, banden, zenuwen en bloedvaten weer te geven. Hoogfrequent geluidsgolven, welke voor het menselijk oor niet waarneembaar zijn, worden het lichaam in gezonden. Hierbij wordt een transducer rechtstreeks op de huid geplaatst. Deze transducer is in staat om de geluidsgolven uit te zenden en terugkerende echo’s te ontvangen. Echo’s ontstaan in het lichaam waar de ene structuur overgaat in een andere. Deze echo’s worden door een computer razend snel verwerkt tot een beeld op de monitor welke dan de structuren die onder de huid liggen weergeeft.

Het echo onderzoek

Er zijn geen speciale voorbereidingen nodig voor het onderzoek, het is geheel pijnloos en kan zo vaak herhaald worden als nodig is. Het onderzoek zal tussen de 10 en 20 minuten in beslag nemen. Er wordt een laagje gel op de transducer aangebracht, waarna deze over de huid bewogen wordt en de beelden op de monitor zichtbaar worden. Tijdens het onderzoek kan de behandelaar u vragen bewegingen te maken welke dan op het beeldscherm gevolgd en beoordeeld kunnen worden. Ook de patiënt kan het onderzoek op de monitor volgen.

Opleiding

De medewerkers in onze praktijk welke een echo onderzoek uitvoeren hebben de cursus Musculoskeletale Ultrasound gevolgd en met goed gevolg afgesloten. Deze cursus is speciaal gericht op het gebruik van echografie voor onderzoek van het bewegingsapparaat.

Vergoeding

De kosten voor het echografisch onderzoek worden vergoed door uw verzekering. Wanneer u bent verwezen of zelf een afspraak heeft gemaakt voor een echografisch onderzoek wordt een rapport gemaakt voor de verwijzer, inclusief de bevindingen uit het lichamelijk onderzoek. Echodiagnostiek gericht op het bewegingsapparaat kunnen wij zowel diagnostisch of tijdens de behandeling als evaluatiemiddel inzetten. Voor verdere informatie over echografie binnen onze praktijk en onze diensten verwijzen wij u graag naar de therapeuten van Refix Fysiotherapie.

Een afspraak maken

Plan nu een afspraak bij de fysiotherapeut van Refix Fysiotherapie bij jou in de buurt. Bekijk welke van de volgende locaties het dichtste bij jou in de buurt is.

Delfzijl Bedum Zuidwolde Assen

Onze openingstijden zijn ruim, waardoor er altijd een geschikt moment te plannen is. Stuur ons een WhatsApp bericht, neem telefonisch contact op óf vul het online afsprakenformulier op onze website in, dan nemen we contact met je op om een afspraak te maken. Je hebt geen verwijsbrief nodig van de huisarts.

We gebruiken functionele cookies om ervoor te zorgen dat onze websites goed werken en veilige analytische cookies om u de best mogelijke gebruikerservaring te bieden.

AFSPRAAK MAKEN