Skip to main content
REFIX Fysiotherapie

We zijn een multidisciplinair medische centrum met veel gespecialiseerde disciplines. Refix hanteert 3 grote pijlers: herstel, word fit en presteer

Fysiotherapie Appingedam

Klachten bij het bewegen? Functioneert uw lichaam niet zoals u zou willen? Ontdek dan de voordelen van fysiotherapie. Ook in Appingedam kunnen we u behandelen en begeleiden met de beste zorg en een aanpak op maat. Bij Refix krijgt u te maken met echte professionals op het gebied van het menselijk lichaam, die er samen met u voor zorgen dat u weer vrij kunt bewegen. Omdat we meerdere praktijken in Groningen hebben, is fysiotherapie in Appingedam altijd dichtbij. Welke vorm van fysiotherapie u ook nodig heeft, wij helpen u graag.

Wat doet een fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut is erin gespecialiseerd om klachten aan het bewegingsapparaat te verhelpen. Bij pijn in spieren of gewrichten onderzoeken wij wat de oorzaak hiervan kan zijn, en stellen we samen met u een behandelplan op om uw klachten stap voor stap te verhelpen. De fysiotherapie in Appingedam zal zich erop richten om u weer volledig op de been te helpen, en te zorgen dat u zich weer optimaal kunt bewegen.

Hoe we u kunnen helpen

De meeste mensen denken dat fysiotherapie in Appingedam voornamelijk bestaat uit massage. Terwijl er veel andere technieken zijn die bewezen effectief zijn bij bewegingsklachten! Uw fysiotherapeut zal samen met u inschatten welke aanpak bij u het meest effectief zal zijn. Vaak wordt er gekozen voor een combinatie van behandeltechnieken, voor het beste resultaat. U kunt bij behandelmethoden denken aan:

  • Bewegingstherapie
  • Mobilisaties
  • Dry Needling
  • EPTE
  • Shockwave therapie
  • Tips & adviezen ter preventie

Het is belangrijk dat u zelf meewerkt aan het verminderen van de klachten. Door oefeningen te doen, en door goed aan te geven wat u voelt en uitleg te vragen wanneer iets niet duidelijk is kunnen wij u het beste van dienst zijn. Goede communicatie tussen u en uw fysiotherapeut draagt bij aan uw herstel.

Wat u kunt verwachten bij fysiotherapie in Appingedam

Afhankelijk van uw situatie gaat u naar een fysiotherapeut in een eigen praktijk of in een zorginstelling (ziekenhuis, revalidatiecentrum, verzorgingshuis of verpleeghuis). In sommige gevallen komt de fysiotherapeut bij u thuis in Appingedam. Een behandeling duurt een half uur per keer. Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten, door u eerst te onderzoeken en vragen te stellen. Op basis daarvan kan de fysiotherapeut van Refix Fysiotherapie samen met u een behandelplan opstellen.

Sportfysiotherapie

Bent u actief sporter en loopt u tegen klachten of blessures aan? Ook dan kan onze fysiotherapie in Appingedam u helpen om weer klachtenvrij te bewegen. Weer met plezier het veld op of de zaal in: onze sportfysiotherapie maakt het mogelijk! Een gespecialiseerde fysiotherapeut kijkt graag met u naar de aard van uw klachten en mogelijke oorzaken. Met sportfysiotherapie kunt u uw actieve levensstijl weer zonder pijn voortzetten! Welke sport u ook beoefent, sportfysiotherapie helpt u om uw sport blessurevrij en zonder klachten uit te kunnen oefenen.

Psychosomatische fysiotherapie

Soms komen fysieke klachten voort uit stress of spanning in het dagelijks leven. Bij psychosomatische fysiotherapie kijken we naar het evenwicht tussen spanning en ontspanning, en de samenhang tussen lichamelijke klachten en psychische overbelasting. Ook psychosomatische fysiotherapie kunnen we bij u in Appingedam verzorgen! Als u vermoedt dat psychische klachten een rol spelen in uw lichamelijke klachten, kan psychosomatische fysiotherapie een helpende hand bieden. Informeer ernaar bij onze specialisten!

Kom met ons in contact

Bent u benieuwd wat onze fysiotherapie voor u kan doen? Ook in Appingedam helpen we u graag. Neem gerust contact met ons op voor een intake. Dat kan zonder tussenkomst van uw huisarts; tegenwoordig heeft u geen verwijsbrief meer nodig als u gebruik wil maken van een fysiotherapeut. We zien u graag in onze praktijk!

We gebruiken functionele cookies om ervoor te zorgen dat onze websites goed werken en veilige analytische cookies om u de best mogelijke gebruikerservaring te bieden.

AFSPRAAK MAKEN