Skip to main content

Refix Fysiotherapie

COVID-19 revalidatie

Wij bieden een revalidatietraject die specifiek ontwikkeld is voor COVID 19 patiënten.

Wat is het revalidatietraject bij COVID-19?

Een besmetting van het coronavirus (COVID-19) kan een behoorlijke impact hebben op uw gezondheid, zowel voor de mensen die in het ziekenhuis hebben gelegen dan wel voor de mensen die de ziekte thuis hebben doorgemaakt. Het virus kan verschillende fysieke klachten veroorzaken zoals kortademigheid, benauwdheid, vermoeidheid, of conditie en krachtverlies.

Deze klachten kunnen na het coronavirus nog lang aanhouden. Een revalidatietraject kan van grote meerwaarde zijn om uw dagelijkse activiteiten weer te kunnen hervatten.

Refix Fysiotherapie biedt een revalidatietraject die specifiek ontwikkeld is voor COVID 19 patiënten.

De therapeuten van Refix Fysiotherapie beschikken over de actuele kennis en volgen de laatste richtlijnen omtrent revalidatie na het COVID 19 virus.

Hoe ziet een behandeltraject er uit?

De revalidatie zal zich richten op specifieke trainingstherapie, zoals vergroten van uithoudingsvermogen en kracht, opbouwen van spiermassa, optimaliseren van zuurstofopname door middel van ademhalingstechnieken en mobiliseren. Dit wordt allemaal afgestemd op uw belastbaarheid. Stapsgewijs brengen wij uw klachten in kaart en afhankelijk van mogelijkheden en wensen stellen wij zorgvuldig een revalidatieprogramma op. Wij blijven u monitoren middels klinimetrie en evaluaties.

Wij beginnen met een intake dat zal bestaan uit een 1 op 1 gesprek met uw therapeut. In dit gesprek brengen wij uw fysiek (rest)klachten in kaart, bespreken wij uw wensen en zullen we het beloop van de revalidatie uitleggen. Hierna zullen wij een aantal testen afnemen om uw begin niveau te bepalen. Aan de hand van deze uitslagen stellen wij een specifiek revalidatieprogramma op.

Vergoeding

De kosten voor de Covid revalidatie worden vergoed door de basisverzekering. Voor verdere informatie over de therapie binnen onze praktijk en onze diensten verwijzen wij u graag naar de therapeuten van Refix Fysiotherapie.

Een afspraak maken

Plan nu een afspraak bij de fysiotherapeut van Refix Fysiotherapie bij jou in de buurt. Bekijk welke van de volgende locaties het dichtste bij jou in de buurt is.

Delfzijl Bedum Zuidwolde Assen

Onze openingstijden zijn ruim, waardoor er altijd een geschikt moment te plannen is. Stuur ons een WhatsApp bericht, neem telefonisch contact op óf vul het online afsprakenformulier op onze website in, dan nemen we contact met je op om een afspraak te maken. Je hebt geen verwijsbrief nodig van de huisarts.

We gebruiken functionele cookies om ervoor te zorgen dat onze websites goed werken en veilige analytische cookies om u de best mogelijke gebruikerservaring te bieden.

AFSPRAAK MAKEN