Skip to main content
Refix Fysiotherapie

Fysiotherapie voor Assen en omgeving ! Binnen 24 uur een afspraak.

Fysiotherapie Assen

Refix Fysiotherapie in Assen is er om u te helpen, wij staan voor professionele zorg, persoonlijke aandacht en effectieve behandelingen. Bij ons wordt u altijd geholpen door een professionele fysiotherapeut. Ons team bestaat uit deskundige fysiotherapeuten met een passie voor het helpen van mensen bij het herstellen van hun mobiliteit, het verminderen van pijn en het verbeteren van het algehele welzijn.

Wat is fysiotherapie in Assen?

Fysiotherapie is een medische behandelmethode gericht op het voorkomen en verhelpen van klachten aan het bewegingsapparaat. Denk hierbij aan blessures, pijnlijke gewrichten en spierproblemen. Met fysiotherapie in Assen kunnen wij u bij deze klachten helpen om weer pijnvrij door het leven te gaan.

Fysiotherapie in Assen, hoe werkt het?

Bij fysiotherapie in Assen beginnen we altijd met een intake. Tijdens deze afspraak onderzoekt de therapeut uw klachten en op basis hiervan wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Hierbij houden we rekening met uw persoonlijke situatie, leeftijd en medische voorgeschiedenis. Het behandelplan kan bestaan uit een of meerdere behandelmethoden afhankelijk van wat er het beste bij uw situatie past.

Onze behandelmethoden

De behandelmethoden die we bij Refix Fysiotherapie in Assen uitvoeren zijn onder andere:

  • Oefentherapie: Met oefentherapie worden specifieke oefeningen ingezet om spieren en gewrichten soepeler te maken of te versterken.
  • Manuele therapie: Manuele therapie in Assen wordt ingezet om gewrichten beter te laten functioneren en de lichaamshouding te verbeteren. Deze behandelmethode wordt vaak ingezet bij onder andere rug- en nekklachten.
  • Shockwave therapie: Met shockwave therapie in Assen worden schokgolven gebruikt om beschadigd weefsel te herstellen.
  • Fysio-Fitness: Fysio fitness is een combinatie van fitness en fysiotherapie. Een trainingsprogramma met specifieke oefeningen wordt gebruikt om mobiliteit, kracht en conditie te verbeteren.
  • Dry needling: Bij Dry Needling worden spieren losgemaakt door met een acupunctuurnaald in spieren te prikken. Dit zorgt voor een vermindering van spanning en pijn in de spieren.
  • Mobilisatie: Bij mobilisatie worden zachte, rustige mobiliserende bewegingen gebruikt om de beweeglijkheid van gewrichten te verbeteren.
  • Sportfysiotherapie: Sportfysiotherapie in Assen is een specialisme gericht op sporters. Vaak wordt deze methode ingezet voor herstel na blessures, maar het kan ook gebruikt worden ter blessurepreventie. Sportfysiotherapie is geschikt voor zowel professionele sporters als amateurs.
  • EPTE: Bij EPTE wordt een klein apparaat gebruikt dat kleine elektrische stroompjes afgeeft met als doel om de genezing van weefsel te bevorderen.
  • Echografie: Echografieonderzoek wordt toegepast om spieren, pezen, kapsel, banden, zenuwen en bloedvaten weer te geven.

Fysiotherapiepraktijk in Assen

Onze fysiotherapiepraktijk in Assen bevindt zich aan de Molenstraat. Een locatie in de buurt van het centrum, maar goed bereikbaar. Wanneer u langs wilt komen, moet u altijd eerst een afspraak maken. Voor het maken van een afspraak voor fysiotherapie in Assen heeft u geen verwijsbrief van uw huisarts nodig. Wanneer u last heeft van pijn of andere belemmeringen aan het bewegingsapparaat, kunt u direct een afspraak bij ons maken.

Waarom kiezen voor Refix fysio in Assen?

Bij Refix fysiotherapie in Assen vinden wij het belangrijk om niet alleen de symptomen aan te pakken, maar ook de onderliggende oorzaak van uw klacht grondig onderzoeken. Daarnaast wordt er altijd samen met de fysiotherapeut een persoonlijk behandelplan opgesteld, dat aansluit bij uw specifieke behoeften.

Daarnaast blijven onze fysiotherapeuten in Assen voortdurend op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en behandelmethoden binnen het vakgebied. Hiermee streven wij ernaar om onze patiënten de best mogelijke zorg te bieden.

Kom met ons in contact

Wilt u ook weer vrij bewegen, zonder pijn of andere belemmeringen? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een afspraak. Voor fysiotherapie in Assen heeft u tegenwoordig geen verwijsbrief meer nodig van uw huisarts; u kunt dus rechtstreeks contact opnemen met de dichtstbijzijnde vestiging van Refix Fysiotherapie. Neem telefonisch contact met ons op of vul online het contactformulier in, dan contacteren wij u zo snel mogelijk.

We gebruiken functionele cookies om ervoor te zorgen dat onze websites goed werken en veilige analytische cookies om u de best mogelijke gebruikerservaring te bieden.

AFSPRAAK MAKEN